Ingegerd och Sven Zetterlund har tillsammans producerat fyra stora fotoböcker om djur och natur för barn och ungdom. Den första, Simba, och den näst senaste, De vilda djurens rike, har båda av Världsnaturfonden valts till Årets Pandabok för barn och ungdom (1998 resp. 2002). Djuren på gården var Månadens bok i Barnens Bokklubb i augusti 2000.

När den tragiska olyckan inträffade var Ingegerd och Sven i Afrika för att slutföra arbetet med en ny bok - Masai Mara, på äventyr bland vilda djur och massajer. Den utkom i oktober 2003 då den också var Månadens bok i Läseklubben. I september 2004 fick Sven motta Carl von Linné-plaketten för boken som ett bevis på att den av Biblioteksföreningen valts till bästa fackbok för barn och ungdom under året som gått.

MASAI MARA, på äventyr bland vilda djur och massajer
En bok för hela familjen där den som läser eller lyssnar får följa med på en spännande och lärorik safari i ett av jordens viltrikaste områden, Masai Mara i Kenya. Vi lär också känna det stolta massajfolket som bor och lever mitt ibland de vilda djuren. Vi följer dem under såväl vardag som fest och avslutar med att gå till fots i lejonland tillsammans med fyra orädda massajer.

"Det är en njutning att få fördjupa sig i denna välgjorda och fascinerande bok om djur, natur och människor i Östafrika. Masai Mara är mycket läsvärd för både barn, ungdomar och vuxna och passar bra att använda i såväl skolsammanhang som för egen läsning", skrev Inger Lindberg, Bibliotekstjänst.

Boken är på 144 sidor, har formatet 23x27 cm och innehåller ca 270 färgbilder. Ord ca-pris 279 kr. ISBN 91-973-422-8-9.

För beställning, se www.afrikahuset.se.

SIMBA, barnens bok om Afrikas vilda djur
Följ med till Masai Mara i Afrika och träffa den lille lejonpojken Simba och hans familj. Men också massor av andra spännande och ibland farliga djur på savannen. Vi kommer i precis rätt tid ­ många av djuren har just fött sina ungar, och vi har chansen att få se och lära oss mycket om hur de lever.

"Simba är av stort värde för alla skolor och en godbit att läsa högt ur på sängkanten för vilken nyfiken femåring som helst (och för den som läser!)", skrev Uno Nilsson, Bibliotekstjänst.

Boken är på 104 sidor, har formatet ca 22x29 cm och innehåller över 100 stora färgbilder. Ord ca-pris 214 kr.

För beställning, se www.afrikahuset.se.

DJUREN PÅ GÅRDEN
Följ med oss ut på landet ­ till hästar som fölar, kor och getter som blir mjölkade, får som klipps och grisar som badar i gyttja. Du får se och höra mycket roligt, och lära dig en hel del om hur djuren lever och vad de gör. Sist i varje avsnitt finns faktasidor där du får veta ännu mer om våra husdjur.

"Djuren på gården är en alldeles fantastisk bok. Låna den inte, skaffa en egen för du kommer att ta fram den om och om igen, både själv och tillsammans med barnen", skrev Mona Davidsson, Laholms tidning.

Boken är på 112 sidor, har formatet ca 23x27 cm och innehåller ca 200 färgbilder. Ord ca-pris 240 kr. ISBN 91-973422-1-1.

För beställning, se www.afrikahuset.se.

DE VILDA DJURENS RIKE
Följ med ut i det vilda! Möt björnar med ungar på väg ur idet, vargar och lodjur på jakt, bävrar som fäller träd och en säl som fick flyga. Du får höra många spännande berättelser och lära dig en hel del om hur vilda djur i Norden lever.

"Med många underbara färgfotografier och med en trevlig, informativ och lättläst text i berättande form är detta en pärla bland faktaböcker om våra svenska vilda djur, passande för både yngre och äldre läsare", skrev Inger Lindberg, Bibliotekstjänst.

Boken är på 112 sidor, har formatet ca 23x27 cm och innehåller ca 200 färgbilder. Ord ca-pris 240:-
ISBN 91-973422-5-4.


För beställning, se www.afrikahuset.se.