Vi tar dig med till ett av jordens viltrikaste områden, Masai Mara i Kenya. Vi kommer i precis rätt tid. Nära 1,5 miljoner gnuer, 600.000 zebror och en mängd mindre antiloper och gaseller är just på väg att återvända till Masai Mara från Serengeti i söder. Men de måste först ta sig över Mara-floden och här väntar mängder av hungriga krokodiler...
  Ute på savannen drar hjordar av elefanter, bufflar och giraffer förbi, Och i skymningen möter vi savannens jägare ­ lejon, hyenor och geparder. Vi har till och med turen att få se den utrotningshotade spetsnoshörningen. Och den skyggaste och kanske vackraste av dem alla ­ leoparden.

Efter en spännande safari gör vi ett besök hos massajerna, ett färgstarkt boskapsfolk som bor och lever mycket primitivt mitt ibland de vilda djuren.
  Vi möter moranerna, de unga massajkrigarna som drar runt ute på savannen med spjut och kniv som enda vapen. Vi kommer till Kemimias by där vi följer såväl kvinnor som män i sina vardagsbestyr. Vi träffar barnen i skolan och på fritiden. Och vi får vara med om både ett bröllop och en stor ceremoni där flera hundra festklädda och ockramålade massajer deltar ­ något som ytterst få vita har chans att få uppleva.

Det här är ett bildföredrag för såväl vuxna som barn och ungdomar. Dina guider bland vilda djur och massajer är Linda Rasmussen som bott och arbetat i Tanzania under sju år samt naturfotografen och författaren Sven Zetterlund som ägnat massor av tid bland vilda djur och massajer i Kenya.
  På bokmässan i Göteborg 2004 fick Sven motta Carl von Linné-plaketten för den bok som bildföredraget bygger på ­ Masai Mara, på äventyr bland vilda djur och massajer. Det innebär att boken av Biblioteksföreningen valts till bästa fackbok 2004. Sven har tidigare givit ut böckerna Simba, Djuren på gården och De vilda djurens rike.

För vidare information om bildföredraget kontakta Linda Rasmussen och Sven Zetterlund, helst via
e-post: zetterlund.co@telia.com
Telefon 0340 - 62 15 00
Mobil 070 - 669 01 60.Alla bilder och texter © Sven Zetterlund