Mama Zebra Memorial Fund startade år 2002 för att hedra minnet av barnboksförfattaren Ingegerd Zetterlund som dödades av en elefant i Kenya. Det är idag en fond som också vill hedra minnet av Poul Rasmussen som nästan samtidigt kördes ihjäl av en långtradare i Tanzania.
  Sven och Linda, som var gifta med Ingegerd respektive Poul, arbetar nu vidare tillsammans för att uppfylla fondens målsättning –­ att ge fler barn i massajland möjlighet att gå i skolan och få en bra utbildning.
  Fram till idag, maj 2019, har fonden fått in ca 6 miljoner kronor i bidrag och bland annat finansierat två grundskolor för sammanlagt ca 1 700 massajbarn i Kenya, ett gymnasium med ca 600 elever, en läkarstation, brunnar för rent vatten och mycket annat. Ett stort varmt tack till alla bidragsgivare!
  Vår förhoppning är att bidragen fortsätter att strömma in så att vi kan fortsätta fondens arbete och ge ännu fler massajbarn chansen till utbildning och god hälsovård.
  Av de insamlade medlen går 99% oavkortat till fondens projekt.

Mama Zebra Memorial Fund är en politiskt och religiöst obunden insamlingsstiftelse som kontrolleras av Länsstyrelsen Skåne och som har auktoriserad revisor – ERA Revisorer i Varberg.


Alla bilder och texter © Sven Zetterlund
 
 

Två tragiska olyckor i Östafrika
Så startade fonden


Senaste rapport
från Masai Mara
Läs mer!


Resultat av senaste verksamhetsåret
Läs mer!


Nästan 800 000 kr till
massajbarnen genom
Mama Zebra Golf Charity!
Läs mer!

Följ med oss till Afrika!
Upplev det vilda Afrika i verkligheten, möt massajerna och inte minst barnen i skolan som Mama Zebra-fonden stödjer.
Läs mer!


Hälsa på oss i Skåne!
Vi har öppnat vårt hem för alla och kallar det Afrikahuset.
Karibu sana! Varmt välkommen!
Läs vidare på www.afrikahuset.se.


En lång lista av generösa bidragsgivare
Läs mer!
 

Tack Louise! Tack Edo! Och alla andra!
Läs mer!