När vi vaknade på morgonen den 31 juli var vi tvugna att nypa oss i armen för att förstå att det som hände kvällen innan verkligen hade hänt – sommarkonserten i Afrikahuset med inga mindre än Louise Hoffsten och Edo Bumba med Amani Bumba Band. En mer magisk musikafton är svår att tänka sig. Och lägger man därtill att alla musiker avstod sina gager till förmån för barnen i massajland i Kenya blir man minst lika lycklig som Louise och Edo på bilden ovan. We love you!
  Efter välkomstdrink och mjukstart av Amani Bumba Band välkomnade Linda och Sven och berättade om hjälpprojekten dit pengarna går via Mama Zebra Memorial Fund. Därefter talade Kenyas ambassadör i Sverige Mrs Purity Muhindi som vid sin sida hade ännu en representant för ambassaden, Mrs Josephine Awuor.
  Bland gästerna fanns också en äkta massajkvinna, Mrs Nelly Kiboi och många andra afrikaner. Och att inte förglömma – Svens 90-åriga mor Gertrud som inte missar ett tillfälle till fest och rest ner ända från Nora enkom för att uppleva konserten.
 
Så fortsatte den ljuvliga musiken och de sanlösa rytmerna från Amani Bumba Band. Och kom inte och säg att vi svenskar är stela och tråkiga.Vilket drag!
  Kryddig afrikansk kycklinggryta med diverse tillbehör fick aftonen att bli ännu hetare och bland servitörer och servitriser sågs grannar, vänner och inte minst Lindas mor Edith hitrest från Esbjerg i Danmark.

Så var det dags! Scenen intogs av Louise Hoffsten med sina musiker Petter och Anders. Och vi säger bara det – vilken musik och vilka musiker! Och tänk er det avslutande numret tillsammans med Edo Bumba och låten "What a wonderful world". What a wonderful night!
  Amani Bumba Band avslutade kvällen med ytterligare en timme afrikanska rytmer och eftersom även mannen bakom kameran deltog i den avslutande ringdansen ut i den ljuvliga sommarnatten får ni själva tänka er El Grande Finale.
  Ett gränslöst stort tack till er alla och inte minst våra grannar, vänner och barn med respektive som ställde upp och slet som djur för att få det hela att fungera.

Trots kraftigt ökade kostnader jämfört med fjolårets konsert, bland annat för tälthyra och catering av mat, lyckades vi tillsammans få ihop nästan på pricken samma överskott till fonden som ifjol - 40.703 kronor!
Vem kan som Edo Bumba och hans Amani Bumba Band få en hel publik att sjunga, dansa och släppa alla hämningar?

 Det är lördag 18 augusti, kvällssolen strålar från en molnfri himmel och på scenen eller rättare sagt “savannen” vid Afrikahuset i Gamla Varberg spelar Edo Bumba med Amani Bumba Band – det bästa som går att uppbringa av afrikanska musiker i Sverige.

    Resultat: De 30 bänkar vi hyrt för publiken gapar fullständigt tomma! Varenda själ är nämligen uppe och dansar till den otroligt medryckande musiken.

    Halvvägs in i konserten går grillarna för högtryck och publikum tillåts vila och inta grillat kött och afrikanska smårätter.

    Därefter blir det om möjligt ännu hetare rythmer och tongångar ute på “savannen” och vi känner oss snart som afrikaner allesammans.

    Målet med hela tillställningen var att få in minst 25.000 kronor till den matsal som saknas i Talek Primary School för att den ska få status som internatskola. Men vädret tillät oss att ta emot fler än de 100 förköpsbiljetter som fanns tillgängliga och överskottet stannade på 40.150 kronor!

Det är många som ska tackas för detta otroliga resultat: Edo Bumba och Amani Bumba Band, alla grannar och vänner som hjälpte till helt utan ersättning, Hallands Nyheter och ICA Kvantum som sponsrade generöst, Sveriges Radio Halland som gav oss chansen att få berätta om konserten i programmet Solfångarna och inte att förglömma Miljö & Hälsa, Socialförvaltningen och Polisen som gav oss tillstånd att genomföra vårt arrangemang. Ett stort varmt tack till er alla från barnen i massajland i Kenya.


Alla bilder och texter © Sven Zetterlund


John Jatta släpper loss


Varför hyrde vi 30 bänkar att sitta på kan man undra?


Fantastisk dansuppvisning


Leffe och “Korven”, kvällens grillmästare


Linda och Lena i serveringstagen


Ljuvlig harpmusik till middagen framförd av Veronica Halten
från Norge


Kvällens vackraste! Flora med sina två vänninor