Flickornas efterlängtade sovsal står snart färdig!

Det är januari månad 2019 och vi besöker Talekskolan i Masai Mara med en ny grupp turister. Senast vi var här, i oktober 2018, erbjöd sig en anonym givare att bekosta en ny sovsal till flickorna på High School eftersom de var mycket trångbodda. Till vår stora glädje var nu arbetet med sovsalen i full gång och beräknades vara slutfört inom någon månad.
  Också nya klassrum till såväl flickorna som pojkarna stod klara liksom de nya toaletterna till Primary School och det tak till ett klassrum som vår senaste grupp samlade ihop pengar till.
  Glädjande är också att föräldrar till barnen i skolan nu samlat ihop pengar till påbörjandet av två nya klassrum. Dock saknades även här medel till takplåtar och det hann inte mer än sägas så erbjöd sig en av våra resenärer att bekosta detta!

Nya utmaningar
Som vi senast berättade om har Talekskolan genom sina fina studieresultat blivit mycket populär och det är en ständig tillströmning av elever. Men det ställer också krav på ytterligare byggnationer.
  Högst på önskelistan för grundskolan står nu ett bibliotek där vi fått en offert på 150 000 kronor och även pojkarna på gymnasiet är i stort behov av en ny sovsal, kostnad ca 300 000 kronor. Det är inte pengar vi för närvarande har på fondens konto men också bidragen till Mama Zebrafonden strömmar till, så kanske kan det bli verklighet innan året är slut.

Skolans lysande stjärna
En av gymnasieskolans elever förtjänar att lyftas fram lite extra. Hennes namn är Josephine Taek och hon är 14 år. I de senaste nationella proven där alla ämnen slås samman fick hon som första elev på skolan över 400 poäng vilket är mycket imponerande. Därmed knep hon också Mama Zebrafondens stipendium på 20 000 shilling (ca 2000 kronor).
  Stort grattis till Josephine som i en intervju berättade att hon i framtiden vill studera vid Oxford University och som första massajkvinna bli kirurg och tjäna sitt folk.

Med kärleksfull hälsning
SoL


Vill du läsa rapporter från tidigare besök klicka här!

Alla bilder och texter © Sven Zetterlund


Gymnasiepojkar framför det senaste byggda klassrummet


Vår grupp av turister poserar framför flickornas nya klassrum


Också grunsdkolans nya toaletter är färdigbyggda


Ännu ett klassrum under uppbyggnad, finansierat av föräldrarna


Talekskolans klart lysande stjärna, Josephine Taek