Vi återvänder med jämna mellanrum till Masai Mara för att följa upp Mama Zebra-fondens projekt på plats. Vill du följa med och göra ditt livs äventyr bland Afrikas vilda djur och massajfolket?

Via Nairobi, Kenyas huvudstad, tar vi oss till naturreservatet Masai Mara, en av jordens viltrikaste platser som du kan läsa mer om under rubriken "Reportage/Masai Mara".

Vi bor på vår favoritplats framför andra - JK Mara Camp vid Molibern-floden, bara ett stenkast från massajernas boningsplatser som du
naturligtvis får tillfälle att besöka. Liksom skolan där Mama Zebra-klassen nu går sitt andra skolår och där fonden bland annat finansierat ett nytt klassrum.

Vi bor i bekväma tält med riktiga sängar och med en träaltan, dusch och toalett i direkt anslutning till varje tält. Härifrån bär det iväg på game-drives morgon och kväll för att möta allt från lejon och elefanter till flodhästar och krokodiler. Och när mörkret sänker sig över campen vid halvåttatiden på kvällen samlas vi runt lägerelden tillsammans med massajerna för att summera dagens upplevelser ute på savannen. Därefter väntar varje kväll en härlig trerättersmiddag där den afrikanska nattens alla spännande ljud och läten står för underhållningen.

Resan avslutas med sex dagar på den exotiska ön Lamu utanför Kenyas norra kust. Det är en ö med fantastiska stränder, ett blåturkos hav och en ljuvligt avspänd atmosfär. Här går inte livet fortare än den hastighet du färdas med på åsnerygg eller med en dhow, den lokala segelbåten. För några bilar finns inte på Lamu. Dagarna ägnar du åt ljuvliga bad, fiske- och snorkelturer med dhow-båtarna och vandringar i den exotiska stenstaden Lamu.

Sänd ett mail till zetterlund.co@telia.com så ska vi skicka dig mer information om resan.

Varmt välkommen - Karibu sana!

Sven och Linda

Alla bilder och texter © Sven Zetterlund


Masai Mara i Kenya är en av jordens viltrikaste platser